Kiosk

TIME

Een langzaam leeglopende president Clinton in een zandloper siert de omslag van Time. “Is time running out for Clinton”, vraagt het blad zich af nu het Congres heeft besloten tot een impeachment-procedure. Hoe zullen straks de openbare verhoren - allemaal live uitgezonden - verlopen, oftewel hoe specifiek zullen de vragen van de Congresleden aan bijvoorbeeld Monica Lewinsky zijn. Het blad probeert zich een voorstelling te maken: Mevrouw Lewinsky, toen de president voor de eerste keer uw borsten betastte en kuste, had u toen het idee dat hij u seksueel wilde behagen? Of het Amerikaanse publiek hier op voorbereid zal zijn doet niet meer ter zake, zegt Time. De keuze is gemaakt.

Clinton zelf zal in de tussentijd gewoon doorregeren en zich richten op vier belangrijke thema's: sociale zekerheid, oorlog en vrede, onderwijs en de patiëntenrechten. Ook zal hij nog wel campagnevoeren voor de komende Congresverkiezingen, maar veel minder dan vier jaar geleden. Hij is immers geen kandidaat meer, zegt een adviseur. Wat niet wil zeggen dat hij uiteindelijk als overwinnaar uit de bus zal komen.