Kiosk

THE ECONOMIST

“De meest serieuze financiële crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, noemde Bill McDonough, president van de New York Federal Reserve, de huidige crisis in de wereldeconomie tijdens de jaarlijkse vergadering van het IMF en de Wereldbank.

The Economist juicht dan ook het plan van president Clinton toe om een IMF-noodfonds in het leven te roepen, waarmee verdere besmetting met het crisisvirus kan worden afgewend. Maar zolang het Congres de betaling van de contributie aan het IMF tegenhoudt, blijft dit plan een fata morgana. Grote vraag is ook welke landen er profijt van kunnen hebben.

Toch denkt het weekblad dat de enige juiste crisisbestrijding in de getroffen landen zèlf moet plaatsvinden. Kortom, de wereldeconomie heeft dringend behoefte aan een bekwaam timmerman en niet