Weer

Nederland

Na het betrekkelijk rustige weer van gisteren is het tot woensdag een stuk actiever. Vanmiddag en vanavond waait het flink en vooral in het noorden komen er vanavond nog buien voor. Vannacht is het op de meeste plaatsen droog, al is een bui vooral in het noorden nog niet uit te sluiten. Morgenmiddag en -avond passeert een storing met enige regen en motregen. Meer dan 2 of 3 uur zal het overigens niet regenen, want de sturende stroming is morgen vrij sterk en dwars over Nederland gericht. De temperatuur kan door een westelijke wind nog tot een niveau van 14 a 15 graden komen.

Maandag en dinsdag zijn wisselvallig. Met name dinsdag is er kans op regen, maandag blijft de neerslag mogelijk beperkt tot enkele buien en is er af en toe zon. Maar beide dagen waait het vrij hard, aan zee af en toe windkracht 6. De temperatuur kent maxima rond 14 graden en minimumtemperaturen tussen 6 en 12 graden. De tweede helft van de week is er echter een overgang naar een zacht en waarschijnlijk vrij zonnig weertype. Vooral donderdag en vrijdag kunnen met enig voorbehoud fraai weer geven.

Europa

De grote lagedrukgebieden lopen dit weekend over het zuiden van Scandinavië. Randstoringen daarvan brengen regen en buien tot diep in Frankrijk, de Alpen en zelfs tot de Balkanlanden. De 20 graden-grens ligt morgen over het noorden van Spanje, Midden-Italie en Joegoslavie. Volgende week is er in Frankrijk vanaf dinsdag een sterke weersverbetering.