Opinie

    • Youp van ’t Hek

Telefoongesprek

Hallo lief met mij...

None

Ben je druk? Heb je heel even? Nee het duurt maar heel kort. Ik moet ook zo naar een vergadering, maar pak even je agenda. Het is morgen zaterdag en de kinderen logeren toch bij jouw ouders? Hoe laat moet ik ze daar heen brengen? Dat haal ik niet, omdat Jaap eerst moet voetballen.

Tot half elf denk ik. Dan naar huis, douchen, verkleden en dan kan ik om een uur weg. Bel jij ze op en zeg dat ik tussen half twee en twee bij ze ben.

Maar dat kan niet, want Loes heeft nog een partijtje bij Ina. Dat begint om twee uur en ze maken een rondvlucht boven Amsterdam. Dat heeft die vader geregeld. Dat is die patser van de Optiebeurs, die op deze manier zijn scheidingsschuld aflost. En daarna lunchen ze met veertien meisjes bij Kras. Dan breng ik haar wel later of anders doe jij dat.

Omdat ik met Paul ga tennissen. Oefenen voor de bedrijfscompetitie. Ik tennis van vijf tot zeven. Nee, ik blijf niet hangen. En dan? Heb jij kaarten voor De la Mar? Is goed. Eten we daarna een hapje in de stad. Ik moet voetballen. Hoe vroeg? Half twaalf ofzo. Dan kan jij ze toch halen?

Hoe laat moet Jaap daar dan zijn? Wat voor ballonvaart? Boven de stad. Is dat dat jochie van die vader met die Porsche. Die makelaar. Met drie ballonnen boven de stad? Hoe oud wordt dat jochie? Acht? Leuk idee. En daarna met zijn allen een videoclip maken. Ook leuk. Dan haal ik hem wel om acht uur bij je ouders.

Dat is zielig voor Marloes, maar dan haal jij die in het begin van de middag. Wat voor Open Dag? Van paardrijden. Vanaf twee uur. Dat moet jij dan doen. Ik kan wel koken, maar heb geen tijd voor boodschappen morgen. Dan bellen we toch de pizzataxi. Wat moet jij maandag? De hele dag? Maar Jaap heeft judo. Half vier. Ik moet naar Enschede. Die moeder heeft al drie weken gereden, dus die wil ik niet weer vragen. Daarbij is mijn auto voor een grote beurt weg. Dan breng ik hem wel met een taxi naar judo en dan moet Loes alleen thuisblijven. Omdat die naar celloles moet. Dat heeft ze toch vorige week ook al afgezegd. Hoe laat kan jij Jaap ophalen? Maar ga dan niet te laat weg. Omdat ik anders hopeloos in de file kom.

Nee, ik ga hem niet een uur eerder in die sporthal zetten omdat de schoorsteenveger komt. Als ik die man afbel dan kan hij pas weer over zes weken. En dan komt het ook niet uit. Eigenlijk komt het nooit uit. Wat wil je dinsdag? Met mij tennissen. Hoe laat? Geen twee uur achter elkaar. Omdat dat ruzie wordt, uurtje is genoeg. Ik kan wel om kwart voor drie bij school staan, maar hoe laat is die pianoles dan? Wie moet ik meenemen? Dat kind heeft toch ook een moeder? Jij werkt toch ook? Maar wanneer studeren ze dan piano? Dat moet jij dan doen.

Daar kon ik niks aan doen, maar ze had haar boeken in de manege laten liggen. Dus ze moet in haar paardrijkleren naar pianoles. Dat staat zo zielig. Kan ze geen boek lenen. Dus als ik Loes van pianoles naar de manege rijd moet ik Jaap bij AFC afzetten. Maar die training is toch woensdag? Welke Rogier? Waarom moet ik die oppikken? Ik moet toch ook werken. Omdat ik thuis schrijf lijkt het net of ik alle tijd heb...

Maar Flapoor moet die avond zijn jaarlijkse prik hebben. Dat staat hier. Winterprik Flapoor. Kan wel een week wachten, maar dat is dan de zesde keer. En heb je al winterjassen met ze gekocht? En je zei gisteravond dat je dat woensdag aan het begin van de middag zou doen. Al gedaan? Dat heb je me niet verteld. Wanneer dan? Met wie spreek ik dan? Met Anja. Oh sorry ik dacht dat jij mijn vrouw was. Pardon... nee geef haar maar even... jij dacht dat ik jouw man was... jullie kinderen heten ook Jaap en... sorry... geeft niks... is mijn vrouw daar? Vraag dan of ze even terugbelt en dat ze haar agenda openlegt... Ze moet wel vlug bellen want ik moet Jaap naar schermen brengen en Loesje naar vioolbouwen. Dankjewel. Ja, jij ook en de groeten aan Wim. Geeft niks, was van mij ook stom. Doei.

    • Youp van ’t Hek