Talan debuteert in oefenwedstrijd Oranje tegen Peru

KATWIJK, 10 OKT. Bondscoach Frank Rijkaard laat Jeffrey Talan vanavond debuteren in het Nederlands elftal, dat in Eindhoven tegen Peru speelt. De flankspeler van Heerenveen neemt de positie rechts op het middenveld in. Rijkaard maakt verder gebruik van vertrouwde gezichten. “Ik vind niet dat ik nieuwelingen moet brengen, omdat het nieuwelingen zijn. We hebben al een sterk elftal.”

Tegen Peru vervult Phillip Cocu de rol van linksback. “Cocu kan in de opbouw doorschuiven”, aldus Rijkaard. Clarence Seedorf ontbreekt in de basisopstelling. Hij moet met Ronald de Boer concurreren om een plek centraal op het middenveld. Opstelling: Van der Sar; Reiziger, Stam, Frank de Boer en Cocu; Talan, Ronald de Boer, Davids en Overmars; Bergkamp en Kluivert. (ANP)