Rechter stelt zaak Microsoft verder uit

WASHINGTON, 10 OKT. Een federale rechter heeft ermee ingestemd de rechtszaak tegen Microsoft wegens misbruik van economische macht verder uit te stellen van 15 tot 19 oktober. Zowel Justitie als Microsoft hadden om uitstel verzocht.

Justitie heeft voorts topmensen van de computerfabrikanten Apple en Sun toegevoegd aan de lijst van getuigen die gehoord moeten worden. Met behulp van deze getuigenissen wil zij aantonen dat Microsoft illegale activiteiten heeft ondernomen, niet alleen om de distributie van haar zogeheten browsers voor het surfen op Internet te bevorderen, maar ook om het toonaangevend besturingssysteem Windows te beschermen. Eerder stemden al managers van bedrijven Netscape (browsers) America Online (onlinediensten), IBM en Intuit (financiële software) in met een getuigenis.

De zaak die de overheid in mei van dit jaar aanspande spitste zich toe op Microsofts pogingen de markt voor browsers naar zich toe te trekken. Microsoft beschuldigt de regering ervan dat het probeert de rechtszaak op een ongeoorloofde manier te verbreden. De zaak had eigenlijk op 8 september moeten beginnen, maar is al verscheidene keren eerder uitgesteld. (AP/AFP)