Te veel mensen op rampschip Spanje

BANYOLES, 9 OKT. De scheepsramp gisteren op het meer van Banyoles in de Spaanse autonome regio van Catalonië, waarbij 20 Franse toeristen om het leven kwamen, is vrijwel zeker het gevolg van overbelasting.

Op de boot waren ruim 140 Franse gepensioneerden ingescheept voor een toeristische tocht over het meer. De exploitant van de rondvaartboot had een vergunning voor het vervoeren van maximaal 80 personen. De Catalaanse autoriteiten onderzoeken nog welk onderdeel van de boot het onder druk van de belasting heeft begeven. Een ooggetuige hoorde seconden na de afvaart een droge knal en zag daarna de boot snel ten onder gaan. De toeristen aan dek sprongen in het water en wisten met behulp van een aantal schoolkinderen die in de buurt waren de wal te bereiken. De meeste slachtoffers vielen onder de toeristen in de kajuit. (Reuters, AFP)