'Spelers Twente kregen doping toegediend'

ROTTERDAM, 9 OKT. Spelers van FC Twente hebben in de jaren zeventig doping gebruikt. De voetballers kregen de stimulerende middelen van Dick Oosthoek, de toenmalige clubarts. Dat meldde de Twentsche Courant Tubantia gisteren. Oosthoek bevestigt dat hij tussen 1971 en 1975 onder andere amfetamine en prednison aan spelers van FC Twente heeft verstrekt. Middelen die op de internationale dopinglijst stonden en staan.

“Maar daar was niets fouts aan. Het was altijd medisch verantwoord”, aldus de 69-jarige gepensioneerde huisarts uit Rijssen. “Er is nooit sprake geweest van doping. Als mensen ziek zijn, is het mijn plicht om hen medicijnen te geven.”

FC Twente haalde in 1975 de finale van het UEFA-bekertoernooi, maar verloor daarin van Borussia Mönchengladbach. Oosthoek was ook clubarts van SC Heracles en dopingarts van de KNWU, de Nederlandse wielerunie. (ANP)