Islam-recht in Pakistan

NEW DELHI, 9 OKT. Het Pakistaanse Lagerhuis heeft vanochtend een voorstel van premier Sharif aangenomen dat het islamitisch recht uitroept tot de hoogste wetgeving in het land. Sharif kreeg de wijziging van de grondwet met een meerderheid van tweederde van het Lagerhuis, dat wordt gedomineerd door zijn eigen Moslim Liga (PML).

Niet bekend

Sharif is de laatste weken fel bekritiseerd om zijn islamiseringsvoorstellen. Volgens oppositieleden is zijn plan bedoeld om de groeiende groep van radicale moslims in Pakistan achter zich te krijgen.

Verder is veel kritiek geuit op zijn voorstel grondwetswijzigingen mogelijk te maken met een gewone meerderheid in het parlement. Nadat ook uit zijn eigen partij kritiek was geuit, trok Sharif dat onderdeel van de wet in. Religieuze minderheden en mensenrechtenorganisaties vrezen dat de omstandigheden voor bijvoorbeeld de twee miljoen christenen in Pakistan nog verder worden bemoeilijkt. Sharif heeft echter gezegd dat hij er persoonlijk op zal toezien dat geen van de minderheden in Pakistan zal lijden onder de islamitische wetgeving.