Brits-Duitse beursalliantie informeert leden

LONDEN, 9 OKT. De alliantie van de effectenbeurzen van Londen en Frankfurt zal volgende maand haar aangesloten instellingen informeren over de maatregelen die zij moeten nemen om vanaf begin volgend jaar toegang te krijgen tot de samengevoegde Britse en Duitse effectenmarkten.

De Britse effecteninstellingen krijgen over twaalf weken toegang tot het Duitse Xetra-handelssysteem en de Duitsers mogen vanaf dat moment handelen op het Britse Sets-systeem.

De beurzen zullen op 4 en 5 november hun klanten onder meer uitleggen aan welke regels zij zich moeten houden om te handelen op de voor hen vreemde markten. De alliantie tussen de beurzen van Londen en Frankfurt werd in juli gevormd en heeft tot doel een pan-Europese aandelenbeurs te vormen. De Amsterdamse beurs gaf direct te kennen zich graag te willen aansluiten bij de alliantie. De Parijse beurs was verbolgen dat ze werd uitgesloten bij de Britse-Duitse samenwerking en dreigde met een eigen beursalliantie.