Berichten uit de branche

Bonus Elle Eggels, van wie vorige week het debuut Het huis van de zeven zusters verscheen (zie de recensie op pagina 5), heeft alle reden om de bestsellerslijsten de komende maanden scherp in de gaten te houden. Als het boek vier weken achtereen op de eerste plaats van een boeken-top 10 staat, krijgt ze een bonus.

Dat is overeengekomen bij de verkoop van de rechten voor een Duitse vertaling aan Kruger Verlag. Die uitgeverij betaalt 125.000 dollar voor de rechten, meldt Eggels' uitgeverij Vasallucci. Eerder waren de rechten voor de Verenigde Staten al voor 75.000 dollar van de hand gedaan. De eerste druk van het boek, dat eerder werd afgewezen door de uitgeverijen Bert Bakker, Contact en Meulenhoff, heeft in Nederland een oplage van vijftienduizend. De auteur zelf is niet van plan met extra aandacht de bestsellerlijstjes te volgen. “Ik ken de precieze inhoud van de overeenkomst tussen de uitgeverijen nog niet. Ik ga morgen naar de Buchmesse en dan hoor ik het wel”.