TIENERHELDEN

Foto: Naam: Rianne van der Schoot Woonplaats: Beekendonk (Noord-Brabant) Leeftijd: 12 jaar School: Dokter Knippenberg College te Helmond Favoriete serie: Onderweg naar Morgen

Rianne van der Schoot is een ware soap addict: elke dag kijkt ze achter elkaar naar Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), Goudkust en Onderweg naar Morgen (ONM), de drie soaps van Nêerlandse bodem. Aanvankelijk vond ze GTST het leukst, maar nu twijfelt ze tussen GTST en ONM. “De laatste tijd gebeurt er zoveel in ONM. Ed - de pater familias van de serie - zit in een sekte en Aafke heeft hem daar nu net ontdekt.” Zeker nu diezelfde Ed zijn eigen dochter naar de sekte probeert te lokken, wacht Rianne met spanning af. Ook het noemen waard zijn de ontwikkelingen rondom Merel, een ander personage uit de serie. “Het leuke is dat Merel soms gewoon is en soms gek. Laatst had Victor, haar man, bijvoorbeeld ontbijt voor haar gemaakt en toen hij weg was, werd ze ineens gek. Voor de spiegel smeerde ze een boterham met jam op haar gezicht.” Soms praat ze de volgende dag op school na over iets wat gebeurd is, zoals de keer dat Merel in een restaurant de ober uitschold. Rianne herkent zichzelf niet in de favoriete acteurs uit haar soap. “Daar lach ik te veel voor. In ONM is alles best serieus, daar wordt niet gelachen.” (Foto Louk Röell)