Selectie; Radio

De Avonden. O.a. een portret van de Amerikaanse zanger-gitarist Will Oldham, die schuilgaat onder bandnamen als The Sundowners en Palace Brothers. In zijn melancholische muziek bezingt hij thema's als Kwaad, Schuld en Wanhoop. Radio 5, 22.02-0.00u.

Sono tutti dilettanti. Tweede deel van een tweeluik over de in 1880 geboren Italiaanse componist Ildebrando Pizzetti. Hij stierf dertig jaar vergeten en verbitterd in Rome met als laatste woorden: “Het zijn allemaal ammateurs!” In deze aflevering zijn werk uit de oorlogsjaren. Radio 4, 19.30-20.00u.

Schuim en as. Twintig jaar geleden overleed Jacques Brel, 49 jaar oud. De journalist Johan Anthierens publiceerde onlangs een persoonlijk portret van de zanger: Jacques Brel. De passie en de pijn. Verder over de Kinderboekenweek en over actrice Saskia Temmink, die een Gouden Kalf kreeg voor haar rol in Oud Geld. Morgen, Radio 5, 14.00-16.00u.