's Nachts bij open raam

VIC CHESNUTT Singer-songwriter uit Georgia; kwam na een ongeluk in een rolstoel terecht; bracht zes cd's uit, waarvan de meest recente, The Salesman and Bernadette, is te omschrijven als een op muziek gezette roman.

“Ik heb enorm veel pech gehad, maar het heeft geen zin om daar alsmaar bij stil te blijven staan. Eerlijk gezegd bevalt het me wel dat ik geen wereldberoemde rockster ben geworden. Naast musiceren is slapen een van mijn grootste hobby's. (-) Soms voel ik me als een treurig stemmende kermisattractie, maar meestal prijs ik me gelukkig dat ik mijn ellende van me af kan zingen.(-)

“Niet elke popsong hoeft een hoog poëtisch gehalte te hebben. Een rechtlijnige song als Kick My Ass heeft geen verborgen metaforen of ingewikkelde rijmschema's nodig. Heel soms dwing ik mezelf ertoe om achter mijn bureau te gaan zitten en een ontzettend knappe en indrukwekkende song te schrijven. Dat zijn de teksten die als eerste in de prullenbak verdwijnen. De beste liedjes komen vanzelf aanwaaien, 's nachts als het raam open staat.” 18 maart 1994