Peace Noble & Pond neemt Koppelpoort over

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Peace Noble & Pond heeft 64,6 procent van de aandelen van Koppelpoort overgenomen van het Duitse Orenstein & Koppel. Koppelpoort, dat onder andere in bulldozers en shovels handelt, wordt door de nieuwe eigenaar omgevormd tot een handelshuis.

Orenstein & Koppel gaat de grondverzet- en wegenbouwmachnines onder eigen beheer voortzetten. De nieuwe grootaandeelhouder heeft alleen bekendgemaakt dat Koppelpoort zich in aantrekkelijke en toekomstgeoriënteerde marktsegmenten gaat begeven. Eerder kondigde Koppelpoort al een reorganisatie aan.

Eigenaar M. Vredegoor van Peace Noble & Pond betaalt 207 gulden per aandeel. Mogelijk krijgen andere aandeelhouders ook de gelegenheid hun stukken voor dezelfde prijs aan te bieden. Het weinig verhandelde aandeel van het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde Koppelpoort sloot gisteren op 180 gulden.