MEDIA

Diverse media werken mee aan het festival Crossing Border:

NRC Handelsblad Op vrijdag- en zaterdagavond, om 21.00 en 01.00 uur, presenteren redacteuren en medewerkers van NRC Handelsblad een programma in de foyer bij de Mondriaanzaal, opgebouwd rondom vier thema's: jail birds, blues, roes en 'hel en verdoemenis'. Diverse artiesten zullen korte optredens verzorgen, ingeleid door Raymond van den Boogaard, Kester Freriks, Sietse Meijer en Pieter Steinz.

Radio Het radioprogramma Het Lek (VPRO, Radio 3) wordt op vrijdag 16 oktober live uitgezonden vanaf het festival, van 22.00 tot 01.00 uur. Te horen zijn delen van de concerten van 4 Hero & 21 Piece Orchestra, Calexico en The Handsome Family. Verder diverse vraaggesprekken met schrijvers, onder wie Jello Biafra. Diverse op het festival gemaakte opnames worden op een later tijdstip uitgezonden. Het programma De Avonden (VPRO, Radio 5) maakt opnamen op Crossing Border die worden uitgezonden op de woensdagen 21 en 28 oktober (22.00 tot 24.00 uur) en later in het jaar. Te horen zijn onder meer, op 21 oktober: de optredens van Jan Mulder & Remco Campert, Joost Visser en Willem Brakman. Op 28 oktober volgen opnames van de optredens van Club Diana, Dogbowl en Dave Fischoff.

Televisie Presentator Jan Douwe Kroeske maakt op locatie twee afleveringen van zijn tv-programma 2 Meter Sessies (NPS). De uitzendingen zijn op de woensdagen 4 en 25 november om 23.25 uur op Nederland 3. Kroeske heeft op het festival een eigen zaaltje in het Congrescentrum tot zijn beschikking, waar hij muzikanten en literaire gasten ontvangt. Zij vertellen over hun werk en verzorgen voor de camera een optreden of voordracht. De bezoekers van het festival kunnen de optredens bij Jan Douwe Kroeske niet bijwonen, maar wel volgen via schermen in de hal.