Hogeschool voor de Kunsten verlaat Kampen

KAMPEN, 8 OKT. De faculteit Drama van de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens wil evenals de Theologische Universiteit Kampen verlaten. De kunstacademie wil zich in 2000 of 2001 in Zwolle vestigen. Dat zal dan gebeuren in navolging van de andere christelijke scholen voor hoger beroepsonderwijs die ooit in Kampen zaten.

De faculteit heeft haar oog laten vallen op het voormalige Sophia Ziekenhuis aan de Rijnvis Feithlaan. Dit heeft de directeur E. Koenen van de faculteit vanmorgen bevestigd. Met het vertrek van de Kunstacademie (450 studenten) komt een definitief einde aan het studentenklimaat van Kampen, dat met name in de jaren zeventig en tachtig floreerde. In 1987 had de stad nog vijf HBO-opleidingen met in totaal ruim tweeduizend studenten. In 1987 vertrok de Sociale Academie, twee jaar later de School voor Journalistiek, in 1997 de Theaterschool en twee weken geleden kondigde de Theologische Universiteit haar vertek aan.

Als de Kunstacademie vertrekt blijft alleen de enkele tientallen studenten tellende Theologische Universiteit der Gereformeerde kerken (vrijgemaakt) over. (ANP)