Gewone jongens

JASON LYTLE Zanger/gitarist/toetsenist van Grandaddy, Amerikaanse alternatieve gitaarrockgroep, debuteerde vorig jaar met Under The Western Freeway.

“Het idee dat ik graag romantiseer, is dat van een stel gewone jongens, geen uitzonderlijke muzikanten, die hun loonbriefjes hebben aangewend om een stapel middelmatige apparatuur te kopen en daarmee iets maken waarvan je zegt: wow, waar komt dát vandaan? Dat idee is belangrijker voor mij dan wat dan ook. (-)

“Ik gooi [bij het songschrijven] van alles in de lucht, laat het samenvallen, ga eens achterover zitten om ernaar te kijken, schud mijn hoofd: nee, dit is het nog niet helemaal. Dan haal ik alles weer uit elkaar en zet het opnieuw in elkaar. De basis van de liedjes maak ik meestal op akoestische gitaar of piano, dan gaan de anderen zich ermee bemoeien, gaat de autokap omhoog en leven we ons uit met de sleutels.” 20 november 1997