Een auto en een huis

STEVE JONES Zanger en songschrijver van het Engelse Baby Bird, dat in 1995-96 vijf cd's binnen acht maanden uitbracht.

“Ik heb geluk gehad dat ik muzikanten vond die niet improviseren. Niet dat ik een dictator ben, als er een liedje is dat geen baslijn heeft mag de bassist zelf iets verzinnen bijvoorbeeld, maar ik wil wel graag dat ze het ongeveer zo spelen als mijn opnamen klinken. (-)

“Ik wil zo veel mogelijk mensen bereiken met mijn liedjes. Zo veel mogelijk platen verkopen. Geld verdienen. Ik zou gek zijn als ik dat niet wilde. Ik heb tien jaar lang dingen gedaan waar ik niets mee verdiende, een uitkering gehad, het wordt wel eens tijd dat ik een auto en een huis kan kopen. En ik zie niet waarom het niet zou lukken. (-)

“Ik hou niet van het idee herkend te worden op straat. Daar heb ik geen zin in. (-) Maar ik wil wel zo groot worden als mogelijk is.” 16 februari 1996