DANSEN

'Dansbare' programma-onderdelen van Crossing Border:

DJ Die & MC Dynamite Als lid van de groep Reprazent behoren Die en Dynamite tot de top van de drum 'n' bass, de meest opwindende en vernieuwende dance-stroming in de Britse pop van de afgelopen jaren. Faithless Feestelijke mengeling van house, rock en gospel, zij het van een onconventionele soort: God Is a DJ heet het nummer waarmee Faithless op het moment in de toptien staat. Red Snapper Engelse groep die soepel swingende en sfeervolle muziek speelt, de soundtrack van een denkbeeldige film noir. Repetitieve drums roepen een trance-achtig effect op, de prominente staande bas klinkt jazzy. In sommige nummers doen een rapper en een zangeres mee. DJ Gilles Peterson Eigenaar van het Talkin' Loud-label, dat o.a. de cd's van 4 Hero en Roni Size & Reprazent uitbracht. Peterson is een van de mensen die ervoor zorgden dat jazz-invloeden sterk doorklinken in de Engelse dance. Howie B.& Poets DJ/muzikant, een van de belangrijkste figuren uit de Britse triphop. Ontspannen muziek met lome ritmes. Hij werkte samen met U2 en verzorgde de pauzemuziek tijdens hun laatste tournee. Hij neemt een aantal dichters mee.

Karl Hyde/ Tomato projectIn juli liet Karl Hyde met zijn groep Underworld het publiek van het Belgische Torhout/Werchter-festival twee uur lang dansen. Nu brengt hij een experimenteel nieuw project.