BORDERKIDS

Voor de jongste bezoekers van het festival is er voor de tweede maal 'Borderkids', een speciale versie van Crossing Border voor iedereen vanaf 8 jaar.

Er zijn schrijvers, tekenaars, muzikanten en er is gratis limonade aan de bar. Borderkids is op zaterdag 17 oktober van 14 tot 17 uur, in en om theater Stella in Den Haag. Onder de gasten is Sjoerd Kuyper, die vorig jaar de Zilveren Griffel won voor zijn boek Robin en God. Jaap de Vries leest voor uit Halewijntje en de struikrovers en illustratrice Hanneke van der Hoeven gaat tekenen. Kinderen kunnen haar hun eigen tekeningen laten zien en om artistiek advies vragen. Paul Steenhuis vertelt over de boekenreeks De Kameleon en schrijver Tjibbe Veldkamp leest voor uit het kinderboek De bezwering. Aan het einde van de middag is er dans, door Sylvian en Eline van 'Exclusive a.k.a. Just 4 Fun'. Zij dansten onder andere in de clips van The Course en Run DMC. Een rapper zorgt voor de begeleiding. Vorig jaar was Borderkids snel uitverkocht, er kwamen toen ruim 200 kinderen. Kaarten kosten 7,50 gulden (8-14 jaar) of 10 gulden (14 jaar en ouder). Verkoop bij Theater Stella, Kerkstraat 11, Den Haag, (070) 330 70 80.