Beursverslaggeefster Italië berispt over blauw haar

ROME, 8 OKT. De hoofdredacteur hield niet van blauw haar en besloot daar wat aan te doen.

Tot hun stomme verbazing zagen de kijkers van TG5, het journaal op de belangrijkste commerciële zender in Italië, gisteravond hoe een van de eigen beursverslaggevers publiekelijk te kijk werd gezet omdat ze haar haar elektrisch blauw had geverfd.

Gedurende het journaal werd het verslag uit de edities van 8 en 13 uur herhaald over beurs- en valutakoersen. “Kijk nog maar eens goed naar onze Tiziana Rosati, want zo ziet u haar nooit meer”, kregen de kijkers te horen. “Als u haar nog een keer zo ziet, moet u uw antenne of uw ogen laten controleren.”

De 'blauwe' collega werd exhibitionisme verweten en een geforceerde manier om aandacht voor de beurskoersen te trekken. Om het verhaal wat aan te dikken werden het curieuze ringbaardje van een voormalige presentator van hetzelfde journaal erbij gehaald en de halve striptease waarmee een Engelse verslaggeefster het beursnieuws illustreerde.

“Een grapje”, zei hoofdredacteur Enrico Mentana. “Maar de mensen hebben nu wel begrepen hoe de zaak ligt. We moeten bepaalde regels respecteren. Iemand kan van mij zonder broek op de redactie komen, maar dan mag hij niet voor de camera.”

Mevrouw Rosati is woedend en vindt de manier waarop haar baas haar tot de orde heeft geroepen, volkomen misplaatst. Vanochtend deed haar vaste plaatsvervanger op de redactie in Milaan de beurskoersen. Met haar eigen blonde haar.