VS: terreuractie dreigt in Riad

RIAD, 7 OKT. De Amerikaanse vertegenwoordigingen in Saoedi-Arabië zijn vandaag dicht gebleven om de veiligheidsmaatregelen te herzien in verband met de gemelde dreiging van een terroristische actie.

Volgens de Amerikaanse ambassade in Riad is informatie ontvangen die aangeeft dat er plannen worden gesmeed voor een aanslag op deze ambassade. In Saoedi-Arabië zijn al eerder aanslagen gepleegd op Amerikaanse installaties. Deze zijn toegeschreven aan de Soaedische dissident Osama bin Laden, die heeft gezworen alle Amerikanen uit de islamitische wereld te verjagen. In Saoedi-Arabië leven 35.000 Amerikanen, onder wie 4.500 militairen. Bin Laden wordt door Washington verdacht van de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Nairobi en Dar-es Salaam op 7 augustus. (Reuters)