TIENERHELDEN

Foto: Naam: Rob Heesbeen Woonplaats: Alkmaar Leeftijd: 13 jaar School: 2e klas MAVO/HAVO OSG Willem Blauw te Alkmaar Favoriete serie: Nitro (TNT)

Sinds Rob Heesbeen (rechts) vijf jaar geleden op televisie een voorstukje zag van een worstelwedstrijd met Hulk Hogan - de keizer onder de worstelaars - is hij verkocht. Hij kijkt elke dag, ongeveer 20 uur per week, naar alle mogelijke worsteltoernooien, op tv, Internet en videoband. Het liefst kijkt hij naar Nitro, een programma dat de belangrijke kampioenswedstrijden uitzendt, maar Thunder, dat een mix presenteert van belangrijke en minder belangrijke wedstrijden, vindt hij 'ook tof'. Na al die jaren is hij nog steeds fan van Hulk Hogan. “Omdat hij vals is en altijd wint.” Dat laatste is geen toeval: Hulk Hogan is namelijk leider van een groep worstelaars die hem te hulp schieten zodra hij dreigt te verliezen. “Als het nodig is stormen ze midden in een wedstrijd de ring in met stoelen en honkbalknuppels en vechten ze tot de tegenstander knock out is.” Soms wordt het wel bloederig, maar 'medelijden heb ik nooit', aldus Rob. Sinds een jaar worstelt hij ook zelf, bij de club Sport Staalt Spieren (SSS) in Alkmaar. Op de foto toont hij een kunstgreep met zijn neefje als 'proefpersoon'. Je wordt vanzelf sadistisch als een wedstrijd te moeilijk gaat, zegt hij. “Ik doe ook stiekem dingen die niet mogen, zoals de tegenstander bijten of met m'n vingers in zijn oog prikken.” De scheidsrechter heeft nog nooit wat gezien. (Foto Louk Röell)