Olieproductie Nigeria door acties verminderd

LAGOS, 7 OKT. Een nieuwe golf van protestacties tegen oliemaatschappijen in Nigeria heeft de olieproductie van het land met bijna 400.000 vaten per dag (eenvijfde van het totaal) verminderd.

Gewapende aanvallen op verzamelstations in het zuidelijke deltagebied die de olie van verschillende velden moeten doorpompen naar exportterminals, noopten de olieconcerns de afgelopen dagen tot onderbreking van de productie. Shell Nigeria moest door “politiek gemotiveerde acties” op tien pompstations de productie met 270.000 vaten per dag verminderen en de Italiaanse maatschappij ENI werd gedwongen de productie van 120.000 vaten per dag stil te leggen. “De aanvallen blijken te worden gecoördineerd”, aldus een lokale Shell-medewerker. Volgens een woordvoerder van Shell hadden de actievoerders gezegd dat hun grieven de nieuwe militaire president, generaal Abdulsalami Abubakar, betreffen en niet de olieconcerns. (Reuters)