Hockeybond ziet geen reden voor annulering CT

ROTTERDAM, 7 OKT. De Nederlandse hockeybond (KNHB) ziet vooralsnog geen reden de nationale mannenploeg terug te trekken van het toernooi om de Champions Trophy, dat eind deze maand in Pakistan begint. Maandag ontstond enige commotie nadat Engeland het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken opvolgde en afzag van deelname aan het jaarlijkse toernooi tussen de zes sterkste hockeynaties ter wereld.

Het Nederlandse ministerie geeft geen negatief reisadvies voor Lahore, plaats van handeling van de twintigste editie van de Champions Trophy. “Zoals de zaken er nu voor staan, reist de ploeg gewoon af naar Pakistan”, zei bondsdirecteur J. Wakkie vanmorgen. Zuid-Korea werd gisteren door de internationale hcokeyfederatie aangewezen als vervanger van Engeland. Het deelnemersveld bestaat verder uit Australië, Duitsland, Spanje en gastland Pakistan.