Edelenbos als freelancer aan de slag bij NEC

NIJMEGEN, 7 OKT. Nicole Edelenbos gaat met onmiddellijke ingang op freelance basis aan de slag bij NEC. De bij Feyenoord ontslagen algemeen directeur gaat zich bij de Nijmeegse club bezighouden met het verder profesionaliseren van de organisatie.

Edelenbos moest onlangs bij Feyenoord vertrekken in verband met haar relatie met Maarten Oldenhof, die bij Ajax algemeen directeur is. De kantonrechter ontbond het contract per 1 september. Edelenbos kreeg bij haar vertrek een afkoopsom van ruim 210.000 gulden mee. Ze had 500.000 gulden gevraagd. “Maar het liefst wilde ik mijn baan terug. Ik houd van Feyenoord”, had ze gezegd.

De 36-jarige juriste Edelenbos kwam op 1 november 1995 in dienst van Feyenoord. Tijdens haar werk voor de Rotterdamse club kwam ze veel in aanraking met Oldenhof, met wie ze een relatie begon. “Haar nieuwe geluk had gevolgen voor haar werksituatie”, vond Feyenoord-voorzitter Van den Herik. “De clubs zijn aartsrivalen. We moeten voorkomen dat er bij hen thuis clubgeheimen uitlekken.”

Feyenoord probeerde in alle stilte tot een oplossing te komen. “We wilden het buiten de publiciteit houden”, aldus Van den Herik. Edelen-bos zag echter geen reden tot vertrek. Ze vocht de beslissing aan, maar verloor op 4 augustus het geding. Edelenbos was teleurgesteld: “De afkoopsom vormt geen pleister op de wond omdat ik mijn baan kwijt ben en ik de afgelopen maanden veel heb meegemaakt.”

Edelenbos zal zich bij NEC bezighouden met “de verbetering en versterking van de algemene en commerciële organisatie”. Ze gaat een marketingplan samenstellen en kijken hoe het nieuwe Goffert-stadion beter geëxploiteerd kan worden. Edelenbos wordt ook betrokken bij het aantrekken van een algemeen directeur. (ANP)