Conducteur stoptrein omgekomen

DEN HAAG, 7 OKT. De NS staat voor een raadsel. Op mysterieuze wijze is gistermiddag de 36-jarige conducteur van de stoptrein tussen Den Haag HS en Leiden langs de spoorbaan terecht gekomen. Zwaargewond moest de man naar het ziekenhuis worden overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Tussen 13.02 en 13.05 is de man langs het spoor tussen Voorschoten en station De Vink terechtgekomen. De deuren van een trein kunnen tijdens het rijden niet open, de machinist van de trein heeft niets gezien of gehoord. “Het is een mysterie. We weten niet wat er in die drie minuten is gebeurd”, zegt een woordvoerder van de NS.

De stoptrein tussen Den Haag Holland Spoor en Leiden vertrok gisteren precies op tijd: 12.05 uur. De volgende twintig minuten zou de trein, die twee keer per uur rijdt, vier stations aandoen met als eindpunt Leiden. In Voorschoten, waar de trein om 13.02 arriveerde, waren er geen aanwijzingen dat er iets mis was. De conducteur gaf het vertreksignaal en de trein reed richting het volgende station. Om 13.05 uur, op station De Vink, ontdekte de machinist van de stoptrein tot zijn verbazing dat zijn conducteur was verdwenen. Tegelijkertijd alarmeerde de bestuurder van een andere trein de spoorwegpolitie. Hij had een man langs het spoor zien liggen tussen Voorschoten en De Vink. Het bleek de conducteur van de stoptrein te zijn, zwaargewond.

De spoorwegpolitie en RailNed onderzoeken de zaak en vragen reizigers zich te melden. De spoorwegpolitie sluit een misdrijf niet uit.