Agenten in Eindhoven beschoten

EINDHOVEN, 7 OKT. Twee mannen hebben vannacht aan de Hezerweg in Einhoven op twee politieagenten geschoten. Een 31-jarige agente werd in haar buik getroffen. Bij haar 46-jarige mannelijke collega ketste de kogel af op de koppelriem. De twee verdachten zijn nog spoorloos.

Waarom de twee mannen ineens begonnen te schieten is nog niet duidelijk. De politiemensen waren op weg naar een melding van een inbraak in een Turkse winkel aan de Hezerweg.

Toen ze de twee mannen aanspraken, wisselden deze enkele woorden in het Turks en openden daarop meteen het vuur. De politie vermoedt dat de twee mannen iets met de inbraak te maken hadden.

Na de schietpartij zijn beide politiemensen opgenomen in het ziekenhuis. De agente is geopereerd en verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie. Haar collega heeft aan het incident slechts een bloeduitstorting overgehouden. De Eindhovense politie heeft vannochtend een recherchebijstandsteam geformeerd om de inbraak en de schietpartij te onderzoeken.

Hoewel de politie de indruk heeft dat het geweld tegen politiemensen toeneemt, komen incidenten waarbij agenten ernstig letsel oplopen niet vaak voor.

Op 12 januari van dit jaar raakte een 31-jarige agent in Breda zwaar gewond toen een man hem met een mes in de hals stak.

Op 28 oktober van het vorige jaar vond de 28-jarige hoofdagente A. Gremmer de dood, toen zij als lid van een arrestatieteam werd neergeschoten bij een inval in een woning in Den Haag.

In dezelfde stad kwam enkele maanden eerder een agent om het leven toen hij bij een vechtpartij enkele fatale steken met een mes opliep.