TIENERHELDEN

Naam: Marjolein van der Waal Woonplaats: Den Haag Leeftijd: 14 jaar School: Vrijzinnig Christelijk Lyceum Den Haag Favoriete serie: Baywatch

In de zomer van 1996 ging Marjolein van der Waal met haar moeder naar Los Angeles. Haar moeder bezocht de fanclubdag van de soapserie The Bold and the Beautiful, en Marjolein hoopte een blik te kunnen werpen op Will Rogers State Beach, beter bekend als het Baywatch-strand. Ze had geluk. Toen ze arriveerde, waren de opnames in volle gang. Haar idool Jeremy Jackson - die in de serie het zoontje van David Hasselhoff speelt - ging net een ijsje halen en wilde best even met haar op de foto. Het was de mooiste dag van haar leven. “Onbewust wist ik dat hij er zou zijn”, zegt Marjolein nu. “Ik had alleen niks tegen hem te zeggen. Dat heb je altijd al je je idool tegen komt. Je weet alles al.”

Bij handwerkles borduurde ze Baywatch op haar spijkerjack. Op de basisschool was ze niet de enige die de donkere Jeremy lief en knap vond. Maar in de brugklas lag hij minder goed. “Iedereen vond hem een verschrikkelijke sukkel en lelijk. Toch bleef ik trouw.”

Twee weken geleden is het Baywatch-seizoen weer begonnen. Marjolein vindt de afleveringen wat voorspelbaar worden. “Hup daar vliegt weer een boot in brand en ja hoor, daar komt een haai aan.” Maar vooral Hij is veranderd. “Echt een man geworden, gespierd en met stekeltjeshaar. Niet meer dat bijzondere jongetje.”