Leiden bouwt tent voor 180 asielzoekers

RIJSWIJK, 6 OKT. Op de stadscamping in Leiden wordt morgen een grote tent opgezet waarin 180 asielzoekers kunnen worden ondergebracht. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekendgemaakt.

Het gaat om een zogenoemde paviljoentent met houten wanden en een dak van tentzeil. Het COA heeft Leiden vorige week vrijdag opdracht gegeven om met de voorbereidingen te beginnen.

Staatssecretaris Cohen van Justitie kondigde anderhalve week geleden de mogelijke opvang in tenten aan als noodmaatregel. Er komen meer asielzoekers binnen dan er opvangplaatsen zijn.

Het invoeren van wachtlijsten voor asielzoekers is “geen aanvaardbare oplossing”, aldus directeur J. van Tilborg van de interkerkelijke stichting INLIA. Maar als het kabinet aan zijn plan vasthoudt, zijn de kerken niet te beroerd om asielzoekers op te vangen. “Als de overheid de wachtlijsten doorzet, overwegen we om zelf een aanbod te doen.” (ANP)