Huis wil Iraakse rebellen steunen

WASHINGTON, 6 OKT. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren besloten dat het ministerie van Defensie 97 miljoen dollar moet uittrekken voor militaire hulp aan Iraakse rebellengroepen die de regering van president Saddam Hussein willen omverwerpen.

Het desbetreffende voorstel werd aangenomen met 360 tegen 38 stemmen. In de Senaat is een soortgelijk wetsontwerp in behandeling. “Saddam is het probleem, en er zal geen permanente oplossing zijn zolang zijn regime aanblijft”, aldus afgevaardigde Benjamin Gilman, voorzitter van de Huiscommissie voor Internationale Relaties. De Democraat Lee Hamilton uitte echter twijfel aan de uitvoerbaarheid van de maatregel. Daarbij wees hij op de verdeeldheid onder de Iraakse oppositie, die in ruim 70 verschillende groepen is opgesplitst. (AP)