TIENERHELDEN

Naam: Vanina Röling Woonplaats: Amsterdam Leeftijd: 12 jaar School: Barlaeus Gymnasium in Amsterdam Favoriete series: Fame, The wonder years

Terwijl haar klasgenoten allemaal gek zijn van de zoetsappi-ge R&B-muziek, ('al die saaie mannen met afgezakte broeken'), graaft Vanina liever in het verleden. “Ik hou van Fame, omdat die tijd, begin jaren tachtig, me aanspreekt. Ik heb er zelf een t-shirt van laten drukken, dat vind ik veel leuker dan al die shirts waarin iedereen al loopt. Ik vind het ook al zo stom dat al die kleine meisjes braaf achter The Spice Girls aanlopen, terwijl die nu juist roepen dat meiden hun eigen keus moeten maken.”

“Ik zou ook graag in de jaren zestig hebben geleefd. Op school roepen ze soms naar me: 'Vanina is een hippie', omdat ik in wijde pijpen loop. Maar daar trek ik me niets van aan. Liever praat ik uren met m'n vriendin over The Beatles. Ik zou heel erg graag die tijd van Woodstock en Jimi Hendrix hebben willen meemaken, de tijd dat mensen protesteerden tegen Vietnam, en voor hun mening uitkwamen. Daarom kijk ik zo graag naar The wonder years.”

“Johnny Depp vind ik geweldig. Niet alleen door de tv-serie 21 Jump Street, maar vooral door zijn afwijkende rollen in films zoals Ed Wood en, mijn favoriet, Cry Baby, allebei films over de jaren vijftig. Toen had ik trouwens ook wel willen leven.”