Radio

De verbeelding. Literair programma. Vanavond over de biografie van Samuel Beckett van James Knowlson, waarin hij Becketts privéleven koppelt aan zijn werk. Radio 5, 21.02-21.40u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van schrijver Henk Lagerwaard, de rubriek 'De buis van Eustachius', met gesprekken over King Arthur als inspiratiebron voor muzikanten. Na elf uur een radio-essay van Fred Gales over de archieven van het Amerikaanse platenlabel Folkway Records. Radio 5, 22.02-24.00u.

Kleur bekennen. Gesprek met Jacques Uijen, ooit bedrijfspsycholoog, nu lijsttreker van de Natuurwetpartij, die zich inzet voor het vormen van stiltegroepen. Meditatie zou volgens hem tot een harmonieuzere wereld leiden. Daarna neemt het gesprek een andere wending als Uijen vertelt op de dodenlijst van Heineken-ontvoerder Ferdi E. te staan. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.