Musical Miss Saigon stopt

SCHEVENINGEN, 5 OKT. De musical Miss Saigon, een productie van Joop van den Ende in het Circustheater in Scheveningen, wordt op 30 december stopgezet. Men hoopt tegen die tijd, na 731 voorstellingen in twee jaar, ruim 1,2 miljoen bezoekers te hebben getrokken. Naast de vaste hoofdrolspelers Linda Wagenmakers en Tony Neef, die al sinds de première meedoen, heeft Bill van Dijk sinds kort de rol van Willem Nijholt overgenomen.

Voor de volgende productie in zijn Circustheater kan Van den Ende kiezen uit Sunset Boulevard van Andrew Lloyd Webber, de Oostenrijkse musical Elisabeth (over keizerin Sissi) en de musical-versie van Titanic die op Broadway wordt gespeeld in een coproductie met Endemol. De nieuwe shows worden echter niet meer volgens het open end-principe geprogrammeerd, maar voor een vooraf vastgestelde periode van ruim een jaar. Daarnaast wil men in het Circustheater ruimte bieden aan 'nationale en internationale successen' die elk een maand kunnen blijven staan.