Lee Towers staat buitenspel

Leen Huizer (52), beter bekend als de zanger Lee Towers, zou gisteren voor aanvang van de voetbalwedstrijd FC Twente-Feyenoord een optreden verzorgen. Op het laatste moment werd het concert echter afgeblazen door B & W Enschede. De supportersclub van FC Twente had eerder al bekendgemaakt niet verguld te zijn met een optreden van de Rotterdamse zanger.

Een radiostation belde u vanmorgen al om zeven uur uit bed.

Leen Huizer: “Ja man, niet te geloven. Die radiogasten wilden weten wat ik ervan vond dat ik niet kon optreden. Om zeven uur 's morgens zat ik live in de uitzending. Ik was nog helemaal dizzy van de slaap!”

Vond u het vervelend dat u niet mocht zingen voor de wedstrijd?

“Ik vind het altijd jammer als een gepland optreden niet doorgaat. Maar de veiligheid van alle supporters stond op het spel. Er werd gevreesd dat de Twente-fans nogal agressief zouden reageren op mijn komst. Dan heeft het geen zin om tóch te gaan zingen. Het opvallende is dat mijn optreden was bedoeld om een verbroedering teweeg te brengen tussen de supporters van Feyenoord en FC Twente.”

U heeft de wedstrijd wel gezien?

“Ja, ik zat in de businessloge van een sponsor van FC Twente. Lekker comfortabel. Toen het 1-0 werd voor Twente had ik de pest in, want ik ben een echte Feyenoorder. Na de gelijkmaker was ik enorm opgelucht.”

Na de wedstrijd trad u wél op.

“Dat is juist. In de sponsorruimte heb ik You'll never walk alone gezongen. Een echte, onvervalste voetbalkraker. Dat lied stond ook op mijn repertoire voor het optreden voor aanvang van de wedstrijd. Helaas heb ik de toeschouwers daar niet blij mee kunnen maken.”

Wordt Feyenoord kampioen?

“Daar ga ik wel vanuit. Ik heb trouwens nog een nieuwtje voor je: over twee weken ga ik het nieuwe Feyenoord-lied inzingen. Het zou mooi zijn als ik dat lied op een eventueel kampioensfeest kan laten horen.”