Jaspers betreurt bijlessen Sanchez

OOSTERHOUT, 5 OKT. Daniel Sanchez heeft gisteren als eerste Spanjaard een wereldbekertoernooi driebanden op zijn naam gebracht. De 24-jarige matador uit Barcelona versloeg in Oosterhout zijn leermeester en de locale favoriet Dick Jaspers in vier sets, 3-1. “In de Spaanse kranten zal mijn overwinning hooguit vier regeltjes opleveren”, verklaarde de winnaar berustend.

Sanchez belde zijn overwinning niet door aan de pers. Wel aan de voorzitter van de bond en die reageerde lauw. Net zoals Sanchez zelf na zijn primeur. “Het is mooi, ik heb nu geleerd dat ik de beste speler kan verslaan.” Daar had die beste speler echter wel zelf aan bijgedragen. In 1992, tijdens een vakantie in Mallorca, was het Jaspers die Sanchez wat aanwijzingen gaf. “Ik was daar op uitnodiging van de Spaanse bond om vakantie te combineren met training aan enkele Spaanse spelers. Ik heb vaak met 'Danny' gespeeld en hem wat dingetjes geleerd. Daar heb ik verschrikkelijke spijt van”, aldus de verliezer.

Jaspers profiteerde in Oosterhout wel van de vroege uitschakeling van zijn rivaal Blomdahl. Die was Sanchez namelijk al eerder tegengekomen, in de tweede ronde. De Zweed verloor eveneens met 3-1. Omdat Blomdahl slechts tien punten voor de wereldbeker kreeg, kon Jaspers via 45 gewonnen punten zijn achterstand van vijftien punten ombuigen naar een voorsprong: 275 om 255. Het seizoen kent nog twee toernooien, in Turkije (Antalya of Istanbul) en het slottoernooi in Roermond. (ANP)