Finidi bezorgt Real gevoelige thuisnederlaag

ROTTERDAM, 5 OKT. Oud-Ajacied Finidi George heeft Real Madrid gisteravond een gevoelige thuisnederlaag bezorgd. De Nigeriaan, die voor Betis Sevilla speelt, maakte met een schot van dertig meter in de 55ste minuut het enige doelpunt in het Bernabeu-stadion. Het was de eerste overwinning in de Spaanse competitie voor de komende UEFA-Cuptegenstander van Willem II en de eerste nederlaag voor Real. De winnaar van de Champions League heeft nu twee punten achterstand op koploper Real Zaragoza.

Barcelona, dat Real op een punt is genaderd, behaalde een goede overwinning bij het altijd lastige Valencia. Lang zag het er naar uit dat de ploeg van Louis van Gaal zaterdagavond averij zou oplopen. De thuisclub kwam in de eerste helft op 1-0. Michael Reiziger, die evenals Hesp, Cocu en Kluivert in de basisploeg stond, maakte een fout bij de treffer van Lopez. Na rust zette Barça de zaken snel recht met drie doelpunten. Patrick Kluivert maakte een doelpunt, zijn vierde, en bereidde er een, die van Rivaldo, voor.