Bureau helpt WAO'ers aan banen

ROTTERDAM, 5 OKT. Met het oprichten van een commercieel adviesbureau willen verzekeraar Nationale Nederlanden en de SFB Groep arbeidsongeschikten sneller aan een nieuwe baan helpen. Het bureau Keerpunt, dat vanmiddag is gepresenteerd, adviseert over subsidies en regelt de voorfinanciering.

De verzekeraar en de uitkeringsorganisatie SFB (het vroegere Sociaal Fonds Bouwnijverheid), werken al sinds april nauw samen in de sociale zekerheid. De overheid laat de laatste jaren meer ruimte voor commerciële initiatieven rondom de uitkeringen.

Keerpunt denkt nog voor de eeuwwisseling 2.000 arbeidsongeschikten versneld aan een nieuwe baan te helpen. Dat is volgens het bureau mogelijk door bedrijfsartsen, verzekeringsadviseurs, werkgevers en werknemers de weg te wijzen in het woud aan regels en instellingen. Uiteindelijk heeft iedereen er baat bij als de gedeeltelijk arbeidsongeschikte zo snel mogelijk aan het werk komt, redeneert Keerpunt. Ook commerciële verzekeraars zoals Nationale Nederlanden hebben baat bij een snelle terugkeer van een WAO'er op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben zich inmiddels verzekerd tegen het risico dat werknemers arbeidsongeschikt raken.