Bouwput tramtunnel is decor houseparty

DEN HAAG, 5 OKT. In de aanbouw zijnde tramtunnel in de binnenstad van Den Haag hebben enkele honderden mensen in de nacht van zaterdag op zondag een illegale houseparty gehouden. Voor de feestverlichting en de muziek werd gebruik gemaakt van de aanwezige bouwstroom.

Om twee uur 's nachts zagen twee agenten een aantal mensen de bouwplaats bij de Prinsengracht inlopen. Toen ze daar poolshoogte gingen nemen bleek daar al enige tijd een feest aan de gang te zijn compleet met drank, muziek en sfeerverlichting.

Het feest werd na de ontdekking volgens de politie “in redelijk korte tijd afgebouwd” en was om vier uur afgelopen. Er zijn geen arrestaties verricht.

Het publiek is de bouwplaats onder het wegdek waarschijnlijk binnengekomen door enkele hekken te verplaatsen. Er was op dat moment geen beveiliging aanwezig. Een woordvoerder van de politie spreekt van “een onveilige situatie”. “Er zijn daar bijvoorbeeld geen branduitgangen”, aldus de politie.

De gemeente Den Haag zal in overleg met Tramkom, de bouwer van de tunnel, bezien of er extra maatregelen genomen moeten worden om de bouwplaats af te sluiten. “We moeten voorkomen dat dit nog een keer gebeurt”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Afgelopen zaterdag werd overigens tijdens een officiële gelegenheid gevierd dat de Grote Marktstraat weer vrij is voor het winkelende publiek.