Afgezant Moskou vermoord in Tsjetsjenië

MOSKOU, 5 OKT. In Tsjetsjenië is een vertegenwoordiger van de Russische regering door zijn ontvoerders vermoord. Aan de grens tussen Tsjetsjenië en de westelijke buurrepubliek Ingoesjetië werd gisteren het lijk gevonden van de vorige week donderdag ontvoerde Akmal Saidov, die werkzaam was op het bureau van de Russische vertegenwoordiging in Grozny. De man bleek te zijn gewurgd. Bij het lichaam werd een briefje aangetroffen met de tekst: “Dit wordt het lot van iedereen die zich in Tsjetsjenië bevindt en voor de FSB werkt.”De FSB is de Russische geheime dienst. In Grozny heeft een commandogroep van rond twintig man zaterdag drie Britten en een Nieuw Zeelander ontvoerd. De vier ontvoerden werkten als ingenieurs voor een Brits bedrijf, dat door Chechen Telecom is ingehuurd om in Tsjetsjenië het telefoonnetwerk te moderniseren.