Actie bij busvervoer Dordrecht

DORDRECHT, 5 OKT. In Dordrecht reden vanmiddag tijdelijk geen stadsbussen. Dit is het gevolg van een bijeenkomst voor alle tweehonderd personeelsleden van Stadsvervoer Dordrecht. De bussen bleven van 13.00 tot 15.30 uur op stal.

De directie van Stadsvervoer Dordrecht heeft tot de bijeenkomst besloten om de bestaande onrust onder het personeel weg te nemen. Het gemeentelijk stadsvervoerbedrijf lijdt dit jaar een verlies van 4 miljoen gulden als gevolg van een aantal tegenvallers. Zo kwam er veel minder subsidie binnen uit de pot Wet voorzieningen gehandicapten en kampte het nieuwe driebussensysteem met forse verliezen. Daardoor staan de arbeidsplaatsen van veertig mensen op de tocht.

De bijeenkomst heeft de goedkeuring van de Dordtse wethouder Bijl en de vakbonden. K. Hoeksma, bestuurder van vakbond CFO, vindt het “buitengewoon verstandig dat de directie van Stadsvervoer opening van zaken gaat geven”.

Eerder hebben heeft de CFO samen met AbvaKabo geprobeerd een werkgelegenheidsgarantie te verkrijgen voor het personeel tot en met het jaar 2000. De gemeente bleek echter alleen bereid een arbeidsgarantie af te geven tot en met 1999.