Weer

Nederland

Het kwik blijft voorlopig op een laag pitje. Normaal is 16 graden, maar dit weekeinde stokt de temperatuur bij 12 graden. Gedurende de nachten is er een kleine kans op vorst aan de grond. De wind is zowel vandaag als morgen matig, uit oostelijke richtingen.

Zondebok is een Scandinavisch hogedrukgebied. Rond dit systeem worden koude luchtpakketten vanuit Rusland en het Hoge Noorden aangevoerd. Vanmiddag wordt het ongeveer 10 tot 12 graden, waarbij de wolkendeken meest gesloten zal zijn. De noordelijke provincies maken de meeste kans op opklaringen. Plaatselijk kan nog een beetje regen of motregen vallen. De wind waait uit de noordoosthoek en is meest matig, kracht 3.

Morgen verandert er weinig. De wolken blijven vrij koppig aanwezig. Opnieuw is in het noorden de meeste kans op zon. De maximumtemperaturen liggen rond de 12 graden. De windrichting is dan oost.

Vanaf maandag wordt het geleidelijk minder koud met maxima klimmend tot 15 graden op woensdag. Het klaart echter nog niet op.

Europa

In het zuid-oosten van Europa blijft het onrustig. In Roemenië, Bulgarije en de Oekraïne regent het en in de landen rondom de Middellandse Zee vallen een aantal regen- en onweersbuien. De temperatuur loopt naar het zuiden toe snel op van 12 graden in de Oekraïne tot 27 in Griekenland.

In de rest van Europa is het op veel plaatsen droog met af en toe zon.