Selectie; Radio; Zaterdag

Tema. Magazine over onderwijs, zorg en arbeid. Vandaag o.a. aandacht voor stotteren naar aanleiding van een op acht plaatsen gestarte stotterpreventieproject; en een gesprek over woordblindheid met taalkundige Willem de Haan die meent dat dyslexie helemaal niet bestaat: het ligt aan het onderwijs, zegt hij. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is het daarmee niet eens. Zij start een groot onderzoek naar de erfelijkheid van leesblindheid. Radio 5, 14.02-15.00u.

Boekenwijzer. Boekenmagazine. Vandaag een gesprek met de zussen Margreet en Reina Crispijn, schrijfsters van het boek Het Lied der Seizoenen. Hierin worden twee gezinnen gevolgd, waarvan de een op het platteland en de ander in de stad woont. Radio 5, 16.45-17.00u.

Het witte doek. Wekelijks filmmuziekprogramma. Vandaag: Yo soy del son de la salsa, met muziek van o.a. Perez Prado, Tito Puente en Chuco & Bebo Valdez. Radio 4, 18.02-19.00u.

Music. Programma met nieuwe muziek. Vandaag o.a. aandacht voor de cd's Taming the Tiger van Joni Mitchell, Bill Wymans Rhythm Kings' Anyway the Wind blows en Bette Midlers Bathhouse Betty. Met ook een optreden van het Amsterdamse Trio Bier. Radio 2, 19.00-22.00u.

Volgspot Live. De eerste aflevering van het seizoen wordt geopend met een 'optreden' van het Cubaanse draaiorgel Cien Anos de Tradicion, aangevuld met vier slagwerkers. Gespeeld worden swingende merengues en salsa's. Verder zijn te gast: de Nederlandse zanger-liedjesschrijver Philip Kroonenberg, het Vlaams-Limburgse cabaretduo De Dulle Roeckers en cabaretier Arthur Umbgrove die spreekt over zijn nieuwste voorstelling. Radio 2, 22.00-24.00u.

4 FM. Opnamen van het liveconcert dat gitarist Kenny Wayne Sheperd gaf tijdens het afgelopen North Sea Jazz Festival. Radio 4, 23.00-00.00u.