Selectie; Radio

Vroege Vogels. Met o.a. een poging tot het beantwoorden van de vraag: Wat is nou eigenlijk natuurontwikkeling? Daartoe heeft de redactie een stukje 'nieuwe' natuur van honderd vierkante meter geadopteerd. Hoe lang duurt het voordat er iets gaat groeien en welke dieren komen er het eerst? Verder aandacht voor de zorgwekkende noodoproep van de Zeeuwse Milieufederatie: 97 procent van het oppervlaktewater in Zeeland overschrijdt de stikstofnorm. Er is weinig zicht op verbetering. Radio 1, 8.08-10.0u.

O.V.T. Iets na tienen de column van journalist en anti-bolsjewist Cajo Brendel. Om 11.25u. een aflevering van een documentaireserie over de geschiedenis van West Nieuw-Guinea, het huidige Irian Jaya. Vandaag: de steeds hoger oplopende spanningen tussen de Nederlandse overheid en Indonesië rond Nieuw-Guinea. Radio 1, 10.04-12.00u.

NPS Thema. Eerste deel van een uitvoering van een registratie van de complete opera Dokter Faust van Busoni. Radio 4, 15.40-16.30u.

Podium. Programma over cabaret en kleinkunst, met ook aanstormend talent en Nederlandse liedjes. De uitzending van vanavond staat geheel in het teken van cabaretier en liedjesschrijver Arthur Umbgrove, wiens programma Twee Straten Verder binnenkort in première gaat. De gesprekken worden afgewisseld met korte optredens. Radio 2, 22.00-23.00u.

De Tafel van Pam. Vanaf maandag zal Wim T. Schippers deel uit gaan maken van het panel dat culturele en maatschappelijke gebeurtenissen bespreekt. In de eerste aflevering bespreekt hij samen met Jaap van Heerden en Nelleke Noordervliet het boek 50 jaar Israël - vergeten aspecten, pijnlijke feiten. De eindredacteur van deze bundel, Robert Soeterik, is te gast aan tafel. Maandag, Radio 1, 16.00-17.00u.