Prins Bernhard weer geopereerd aan oog

DEN HAAG, 3 OKT. Prins Bernhard is gistermiddag voor de tweede keer in enkele maanden geopereerd aan het linkeroog. Op 18 augustus onderging hij een ingreep omdat een deel van het netvlies losliet. Gisteren liet opnieuw een stuk van het vlies los, ondanks preventieve maatregelen. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is het euvel met een kleine ingreep verholpen.

Net als de vorige keer verrichtte prof. dr. J. Stilma in het Academisch Ziekenhuis Utrecht de ingreep. Volgens de RVD was de poliklinische behandeling lichter dan de operatie in augustus. De prins kon het hospitaal na de operatie verlaten en was dezelfde dag al weer thuis. Hij zal enige dagen rust moeten houden. Zijn afspraken zijn afgezegd.

Bernhard is al eerder behandeld aan zijn ogen. In 1996 werd hij aan beide ogen geopereerd wegens staar. Bijna twee weken geleden onderging de prins een lichte operatie aan zijn urineblaas. Artsen verwijderden toen littekenweefsel.