Plan Den Haag afgekeurd, maar tramtunnel niet

DEN HAAG, 3 OKT. De gemeente Den Haag kan doorgaan met de bouw van de tramtunnel in het centrum van de stad. Voor andere onderdelen van gemeentelijke plannen voor het centrum, zoals de aanleg van ondergrondse parkeergarages, is een nieuw besluit nodig wegens fouten. Dit heeft de Raad van State gisteren bepaald. Den Haag wil de uitspraak eerst bestuderen alvorens een reactie te geven, aldus een woordvoerster van de gemeente. De aanleg van de ruim 1.200 meter lange tramtunnel is volgens de raad logisch om de verkeersproblemen op het knooppunt Grote Marktstraat/Spui op te lossen. Andere onderdelen van de gemeentelijke plannen voor het centrum, zoals de bouw van ondergrondse parkeergarages, nieuwe kantoren, winkels en een hotel in de omgeving van de Nieuwe Kerk, keurt de raad af. Volgens de raad bevatten de plannen niet alleen fouten en procedurele onjuistheden, maar zijn er 'onvoldoende redenen' voor dergelijke drastische ingrepen.