Laborant werd niet gehoord

ROTTERDAM, 3 OKT. Voor het onderzoeksrapport Omtrent Srebrenica dat deze week is gepresenteerd zijn niet alle mogelijke getuigen gehoord over de vernietiging van het fotorolletje waarop beelden van de val van Srebrenica stonden. Rapporteur J. van Kemenade heeft gisteren in het radioprogramma Argos beaamd dat hij de laborant die het rolletje moest ontwikkelen en twee personen van de Militaire Inlichtingendienst die betrokken waren bij het transport van het rolletje, niet heeft gesproken. Volgens Van Kemenade voldeden de verklaringen van de fotograaf en twee marechaussee-rechercheurs die de zaak eerder onderzochten. In bijlagen figureert bovendien een nieuwe getuige die in het fotolab aanwezig was. Deze is evenmin gehoord door Van Kemenade, die de hele kwestie van het fotorolletje “een vrij onbelangrijk punt” noemt.