Echtgenote Otto Frank overleden

AMSTERDAM, 3 OKT. Elfriede Edith Frank-Markovitz, de tweede vrouw van de vader van Anne Frank, Otto, is donderdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Anne Frank Stichting gisteren bekend. Elfriede (Fritzi) Frank was erelid van het curatorium van de Anne Frank Stichting. Fritzi Frank, geboren in Wenen, vluchtte met man en kinderen in 1935 naar Amsterdam, waar zij tegenover de familie Frank woonde. De familie Markovitz dook in 1942 onder. In mei 1944 werden zij verraden en naar Auschwitz gedeporteerd. Fritzi overleefde het kamp en keerde terug naar Amsterdam. In 1953 trouwde ze met Otto Frank. Zij vestigden zich in het Zwitserse Basel, van waaruit ze zich bezighielden met het dagboek van Anne Frank. Na het overlijden van Otto Frank in 1980 zette Fritzi Frank dit werk voort.