Voorzitter Van Raaij: 'PSV niet in paniek'

LISSABON, 2 OKT. Volgens voorzitter Harry van Raaij is van paniek bij PSV geen sprake. Ook na de derde nederlaag op rij, 2-1 bij Benfica in de Champions League, blijven de Eindhovense rijen gesloten. “Maar het is de hoogste tijd dat we weer eens winnen”, zei hij gisteren op het vliegveld van Lissabon.

Van Raaij kondigde een intern onderzoek aan naar de oorzaken van de huidige malaise. “We moeten nagaan of we te maken hebben met aanloopproblemen of met structurele problemen. Alleen in het laatste geval komt het bestuur in actie. De aanloopproblemen komen voor rekening van de technische staf.”

Van Raaij reageerde op een kritisch stukje in het weekblad Voetbal International van deze week. Daarin stonden nogal pittige uitspraken van hem. De Braziliaan Marcos zou een “paniekaankoop” zijn, Van Raaij zou spijt hebben van de verkoop van Jonk omdat hij teleurgesteld is in de ontwikkeling van de Rus Khokhlov en hij zou de nieuwkomers Xavier en Oyen nog even het voordeel van de twijfel geven.

Van Raaij nam boos afstand van de inhoud. “Mijn uitspraken zijn volledig uit hun verband gerukt”, stelde hij. “Het woordje paniekaankoop heb ik absoluut niet in mijn mond genomen. Het is in mijn mond gelegd. Het was een kort, telefonisch gesprek op mijn mobiele toestel. Het is niet reëel om daarvan dan zo'n verhaaltje te maken. Het is kretologie die niet bij mij past.”

Van Raaij gaf wel toe dat hij zich zorgen maakt. “Dat lijkt me logisch als je drie duels op rij verliest. We zitten in een verschrikkelijk moeilijke periode. Dat geeft een rotgevoel. En ik ben even ongeduldig als de supporters en de sponsors. Maar ik laat me geen crisis aanpraten.”

Van Raaij weigerde van een “overbruggingsjaar” te spreken. Zoals bekend past trainer Bobby Robson dit seizoen op de winkel, in afwachting van de komst van Eric Gerets (nu nog Club Brugge). “Ik hanteer liever de term aanloopjaar”, zei Van Raaij. “Dat klinkt iets positiever. Ik denk niet dat het een verloren seizoen wordt voor PSV.” (ANP)